Liverpool håller sig vid liv i toppfyra hopp, driver Leicester mot nedsläppning med 3-0 segern

Liverpool håller sig vid liv i toppfyra hopp, driver Leicester mot nedsläppning med 3-0 segern

Liverpool störtade Leicester närmare nedbrytning och höll vid liv sina egna chanser att avsluta i de fyra bästa av den engelska Premier League med en 3. 0 seger på måndag.


QQ截图20230516100545.png


Curtis Jones var den osannolika poängaren av de två första målen innan Trent Alexander-Arnold piskade en indirekt fri spark i det övre hörnet, avsluta ett missförhållande på King Power Stadium mellan lag som går i motsatt riktning.


För Liverpool, en sjunde rak seger i ett imponerande slut-of-säsong rally säkrade åtminstone en plats i Europa League och flyttade den femte plats laget en punkt bakom både Newcastle och Manchester United i tävlingen om de sista två Champions League kvalifikationspositioner, bakom Manchester City och Arsenal.


QQ截图20230516100602.png


Liverpool har två matcher kvar - mot Aston Villa hemma och redan avslöjade Southampton bort - medan Newcastle och Man United har tre att spela.


– Jag tror inte att det är troligt, men om de glider, måste vi vara där, säger Liverpool manager Jurgen Klopp. ”Kommer de att glida? Jag vet inte. Kommer vi att vinna båda matcherna? Jag vet inte.”


För Leicester, moralen kan knappast vara lägre med sin top-flygstatus allvarligt under hot bara sju år efter att ha vunnit ligan i en av de stora under Hundar i sporthistorien.


QQ截图20230516100614.png


Rävarna är på nästa plats och två poäng från säkerhet med två spel kvar. De är på tredje plats Newcastle, för en av de mest skrämmande bort spel i ligan, och hemma till West Ham.


Leicester har bara vunnit en av sina sista 14 liga matcher och har erkänt åtta mål i sina sista två, efter 5-3 förlusten i Fulham förra veckan.


Jones är en akademi produkt som njuter av ett fint slut på en skadad säsong. Den 22-årige mittfältspelaren hade bara gjort mål en gång denna säsong innan han sprang på Mohamed Salahs högerkors till fjärran. inlägg och snyggt sido-footing hem en finish i 33rd.


De stönar från hemma fans på stadion var redan hörbara och de ökade tre minuter senare när Salah igen plockade ut Jones, som styrde bollen i ett centralt läge vid kanten av området, snurrade och krossade en doppning ansträngning i det fjärran hörnet.


Salah avslutade ett hat trick av assist när han knackade en fri spark bakåt med sulan på foten för att ge Alexander-Arnold en tydligare vy på mål för att locka en skott högt och bortom målvakt Daniel Iversen in i hörnet i 71st.


"Det är en grupp av riktigt bra fotbollsspelare," Leicester interim manager Dean Smith sa, "men vi kom upp mot ett lag som överraskade oss fysiskt idag. Det är ganska enkelt.”


Alexander-Arnold har också kommit till sin egen i den sista delen av säsongen efter att ha varit utplacerad i en hybrid försvarare-midfielder rollen e, En taktisk byte som hjälper till att täcka hans defensiva felaktigheter och driver andra mellanfältare - som Jones - vidare framåt. Det har gynnat båda spelarna.


Sedan positionen tweak, har Alexander-Arnold plockat upp sex assist tillsammans med sitt mål mot Leicester.


Liverpools återgång till form kan ha kommit för sent för att kvalificera sig till Champions League. Men det signalerar åtminstone att Klopps lag kan återgå till att vara en titel utmanare nästa säsong.


Klopps upprepade pumpar framför Liverpool fans efter matchen var ett tecken på att de kanske skulle behålla tron. med Newcastle och Man United kanske behöver två segrar från deras tre sista matcher.


Newcastle har den tuffare finish, hemma till Brighton och bort till Chelsea vardera sidan av en hemmatch mot Leicester, som - med en seger - ännu skulle kunna döma rävarna till återgivning.


Leicester kanske måste vinna båda sina resterande spel, men ser ut som en slagen grupp spelare.


"Vi vet vad vi måste göra nu," säger Smith.