Inter Milan 1-0 AC Milano (3-0 agg): Lautaro Martinez andra halvstrejk säkrar Champions League slutplats

Inter Milan slog AC Milan 1-0 på San Siro för att klinch sin plats i Champions League finalen; Lautaro Martinez gjorde vinnaren efter en två-mål seger i första delen; Simone Inzaghis sida kommer att möta Real Madrid eller Man City i nästa månads finale.

Inter Milan lättade in i Champions League finalen med en 3-0 aggregerad seger över AC Milan som Lautaro Martinez mål förseglade en 1-0 andra ben vinna över sina rivaler på San Siro.

Tre gånger vinnare Inter kommer nu att möta antingen Real Madrid eller Manchester City i Istanbul den 10 juni i sin första sista framträdande sedan 2010, när de slår Bayern. München för att lyfta trofén.

Striker Martinez förseglade deras passage, slår AC Milan målvakt Mike Maignan med en vinklad finish i 74:e minuten på en sträng San Siro, Med Inter den utsedda hemsidan på stadion de delar med sina rivaler som har triumferat 2-0 som utanför laget i förra veckans första ben.

AC Milan hade några ljusa ögonblick i första halvan, med Brahim Diaz och den återvändande Rafael Leao avskräckande sina bästa chanser, Men misslyckades ens att uppsamla ett skott på målet i en ensidig andra perioden när Simone Inzaghis sida förseglade ett eftertryckligt offr. -Tack.