Betydelsen av Leaos firande efter utjämning mot PSG.

Betydelsen av Leaos firande efter utjämning mot PSG.

微信图片_20231110105630.png

När Rafael Leao gjorde utjämningsmålet mot Paris Saint Germain på tisdag, Det pekade på att han valde att fira genom att höja ett finger mot sina läppar.


MilanNews rapporterar att inga officiella svar har kommit - och sannolikt inte kommer - varken från Milano eller från Leao angående hans gest efteråt. Mål, men de ger i stället en tolkning av vad det betydde.


Naturligtvis var fansen inte den avsedda mottagaren av "Shush" meddelandet. Det har alltid varit en stor känsla mellan Leao och San Siro-folket, Curva Sud först och främst, eftersom portugisen är den som rättfärdigar priset på biljetten med sin pjäs oavsett resultatet;.


Boos på lördag kväll, som bekräftats flera gånger av Pioli, var legitima och de var för laget i allmänhet. Det finns inga dåliga känslor mot fans från den portugisiska vingarn, så det är inte förklaringen.


Den mest accepterade versionen förblir en där Leao valde att fira för att tysta den kritik som har regnat ner på honom och laget under de senaste veckorna från pundits och den media.


Självklart får svaret inte ges i ord, men på planen, och överhead sparck mål mot PSG, Toppad med en monstruös personlig och kollektiv prestation, är det bästa möjliga svaret.


Leaos firande kan ha en annan mening, något viktigare. Det gjordes inte för att tysta någon, utan för att tysta något. Och det är den mörka perioden då Milano snubblade under den senaste månaden, med noll segrar och tre stora nederlag.


Den tidigare Lille-mannen säger i stället "räcker" till negativitet, Ett stopp för den kollektiva sorg som dröjde över laget, som skapade en attitydförändring och förhoppningsvis en nystart.