West Ham 1-0 Manchester United: De Gea blunder och trubbig attack har röda i halspinn

Manchester United ställdes inför ett massivt bakslag i deras hopp om att kvalificera sig till nästa säsongs Champions League efter att ha förlorat 1-0 till West Ham United på London Stadium på söndag. Red Devils gjorde två förändringar i line-upen som förlorade 1-0 till Brighton mitt i veckan. Wout Weghorst kommer in för Jadon Sancho och Tyrell Malacia.

Marcus Rashford ledde linjen med Wout Weghorst bakom sig i en djupare roll; Bruno Fernandes flyttades till vänster med frihet att ströva inuti. United hade massor av chanser att gå upp i första halvan. Men Hammarna tog ledningen i den 27:e minuten efter att David De Gea misslyckades förhindra en mjuk ansträngning från Sa. Benrahma från att gå in i nätet.

Hammarna utgjorde lite till inget hot innan målet men fann någon tro efter att gå upp, och såg mindre sårbar på baksidan. Manchester United saknades brådskande i början av den andra halvan, medan West Ham visade några löfte om motattacken och ställen.

Erik Ten Hag tog på Anthony Martial för Weghorst i 57:e minuten för att slå upp saker. Martial spelade i förväg med Rashford på vänster sida. Men Red Devils såg inte bättre ut. Ten Hag gjorde en dubbel substitution i 74:e minuten genom att få Jadon Sancho och Marcel Sabitzer åt Antony och Christian Eriksen. vilket ledde till en omedelbar förbättring i pjäsen, men målet kom inte.

West Ham hade fallit djupt in i sin egen halva i de sista minuterna och såg glad ut att försvara ligan. Ti Hags sista tärningar såg Diogo Dalot och Fred komma för Aaron Wan-Bisakka och Tyrell Malacia. Det fanns åtta minuter i andra halvt stopptid med två chanser för Anthony Martial i slutet. Men fransmannen kunde inte få bollen förbi Lukasz Fabianski.

United hade en fantastisk möjlighet att gå ovanför Newcastle United i ligan, men är nu bara en punkt före Liverpool med ett spel i hand.