Missa inte Europas galnaste toppfira strid!

Missa inte Europas galnaste toppfira strid!

微信图片_20230506144946.png

Det finns bara sex poäng som skiljer andra från sjätte i serien A - och de spelar alla varandra denna helg!


Så loppet om serie A-titeln är officiellt över. Det hade det varit länge. I månader handlade det om när - och inte om - Napoli skulle vinna ligan. Och Luciano Spallettis smarta sida fick jobbet gjort vid det andra försöket på torsdag, Att plocka upp en punkt på Udinese för att ge sig själva en oöverskådlig ledning vid toppmötet i stället.


Men medan partiet som fortfarande rasar i Neapel kommer att fortsätta att dra till sig massor av media uppmärksamhet, Fokusen har redan flyttat till den mest anmärkningsvärda striden att avsluta i topp fyra. Just nu, med bara fem rundor av säsongen 2022-23 kvar, det finns bara sex poäng som skiljer sig från sjunde.


Och det blir ännu bättre: de sex sidorna kämpar ut för de tre kvarvarande Champions League platser kommer alla att spela en av sina rivaler denna helg. Milano värd Lazio på lördag eftermiddag före Roma välkomna Inter till Stadio Olimpico senare på dagen. Då måste Juventus resa till Bergamo för en lunchtid uppgörelse med Atalanta på söndag.


Det är ett drömscenario för serie A-fanatiker. Insatserna kunde inte vara högre. eftersom den ekonomiska vinst som kommer med att konkurrera i Europas top-nivå turnering har aldrig varit viktigare för Italiens cash-strappade klubb s.


Vem ska säkra en av dessa värdefulla platser i nästa säsongs Champions League?