Sergio Busquets skyltar med Inter Miamis

Sergio Busquets skyltar med Inter Miamis

rjrs2ic8n8tfdglpdljl.png

En dag efter att Lionel Messi undertecknade med Inter Miami CF, Den legendariska försvarsmaten Sergio Busquets har också gått med i Major League Soccerklubben.


Busquets, meddelade söndag som Herons senaste sommartillägg, är under kontrakt genom 2025 MLS säsong. Han kommer att inta en utsedd spelare plats för Inter Miami.


Det spanska landslaget alla tider stort spelade minnesvärt med Messi i nästan 15 år på LaLiga powerhouse FC Barcelona, Att inleda ett partnerskap som nu återuppstått i södra Florida.


"Det här är en speciell och spännande möjlighet som jag är mycket glad att ta. Jag ser fram emot nästa steg i min karriär med Inter Miami, säger Busquets i ett pressmeddelande.


"Jag blev imponerad av klubben när jag kom med Barcelona förra året och nu är jag glad och redo att representera klubben själv. Jag kan knappt vänta på att få den framgång som denna ambitiösa klubb strävar efter."


På Barca vann Busquets 32 troféer och spelade i över 700 matcher i alla tävlingar. Tillsammans med Andres Iniesta och Xavi var han ankare till en av spelets bästa midfälttrio för klubb och land.


På internationell nivå är Busquets Spaniens tredje mest lockade spelare (143 matcher) och var en del av deras VM 2010 och 2012 Euro-vinnande sidor. Hans senaste internationella framträdande kom på VM 2022, hans fjärde gång representerade La Roja på scenen.


"Jag är glad över att välkomna Sergio Busquets till Inter Miami", sade ägaren Jorge Mas i ett officiellt uttalande. "Sedan första dagen har vi börjat föra världens bästa spelare till Inter Miami. Sergios repertoar talar för sig själv."


Busquets förväntas stabilisera en Miamis midfält som hanterar långsiktiga skador på Gregore och Jean Mota. Hans erfarenhet i världsklass och skicklighet bör också ge ovärderlig vägledning till Miamis hemmodlade spelare som Benjamin Cremaschi. Ian Fray och David Ruiz.


När den rollen utvecklas kommer Busquets att ha ett extra lager av bekant i Miami. efter att ha spelat under ny huvudtränare Gerardo “Tata” Martino medan på Barça.


"Vi är mycket glada att ta med någon av Sergios stamtavle till Inter Miami. Han är en av de smartaste spelarna som någonsin spelat sport; han läser spelet på en oöverträffad nivå och påverkar varje aspekt av spelet, " sade fotbollsofficer och idrottschef Chris Henderson.


"Sergio är en vinnare, en ledare och en talang i världsklass, Och vi är glada att se honom representera vår franchise. "


När Miami gör högprofilerade tillskott är ligans sekundära överföringsfönster öppet till Aug. 2. De är 12 poäng från Audi MLS Cup Playoffs takt i Eastern Conference, plus har en US Open Cup semifinal (Aug. 23) och Leagues Cup (Juli 21 öppnare) att se fram emot i 2023.