Real Madrid ratings vs Man City: Miserable Luka Modric display summerar upp sorgliga Champions League exit utgång.

Real Madrid ratings vs Man City: Miserable Luka Modric display summerar upp sorgliga Champions League exit utgång.

微信图片_20230518095335.png


Den kroatiska stjärnan såg förlorad i mittfältet Carlo Ancelottis sida övertogs av sina engelska värdar på Etihad Stadium.


Luka Modric försvann i en match där han brukar leva. medan resten av hans lagkamrater inte gjorde mycket för att hjälpa till eftersom Real Madrid slogs av Manchester City, med bara Thibaut Courtois förhindra en 4-0 poäng från att se ännu fulare ut.


Courtois höll Madrid i spelet tidigt, hålla ute en Erling Haaland header från punkt-bland raseri med en instinktiv räddning. Han var på det igen strax efter, i full sträckning för att blockera en annan Haalands ansträngning. Men han kunde göra lite åt stadens öppnare: Bernardo Silva fann sig ommärkt i lådan, och krossade sin skott hem från nära håll. Den portugisiska playmaker lade till en sekund före halvtid, hittade den längsta hörnet med ett snyggt header.


Madrid svarade i viss grad efter pausen, och arbetade sig in i spelet. Men de har aldrig skapat en klar chans Och gjorde inte tillräckligt för att förhindra att City slå ihop sig i attackera sina egna drag.


En tredjedel från hemmets sida, den här gången ett avviket huvud som borstade Eder Militaos axel, dödade spelet för gott. En Julian Alvarez fjärde i stopp tid förvandlade det till en rutt.


Förlusten skulle kunna markera slutet på en era av Champions League dominans i Madrid. Och Modric, som nu är 37, kan ha sett sin sista stora chans till europeisk ära försvinna in i Manchesterkvällen.