Målfrekvens förutsägelsemetod: den genomsnittliga målfrekvensen kan effektivt förutsäga resultatet av spelet.

Målfrekvens förutsägelsemetod: den genomsnittliga målfrekvensen kan effektivt förutsäga resultatet av spelet.

Det sista numret var "Statisk förutsägelsemetod (1):Dr.Aroad Elo Prediction Metod", Och idag är "statisk förutsägelsemetod (2):


微信图片_20221226151940.png


2. Målfrekvens förutsägelse metoden


I tidningen "Exponential Gambling in Games" medförfattad av David Jackson och K.R. Mosheski, En forskningsmetod för att förutsäga resultatet av ett spel genom att använda den tidigare poängtakten för deltagande lag föreslås. Den specifika metoden är: Ra representerar den tidigare målfrekvensen för deltagande team A, och Rb representerar den tidigare målfrekvensen för team B; det totala antalet mål i detta spel förutses av Ra+Rb; Resultatet av de två lagen kan förutses av Ra-Rb att förutsäga. I avhandlingen togs 1990 VM-matchen mellan England och Irland som ett exempel för att demonstrera deras teori. Englands genomsnittliga målprocent i internationella tävlingar är 1,29 och Irlands är 0,73. Beräknat enligt deras metod är Englands vinnande sannolikhet 1,29-0,73=0,56, och det totala antalet förväntade mål är 1,29+0,73=2,02. Före spelet gav bookmakern England ett vinnande index på 0.85-1. 10 för detta spel, och ett totalt målindex på 2.10-2. 14. Jämföra bookmakers index med de två forskarnas förutsägelser, kan man konstatera att bookmakerns England vinstindex på 0,85 är mycket högre än forskarens prognos på 56%, vilket innebär att bookmakers utvärdering av detta resultat är betydligt högre än enligt den positionering som getts av forskarna, Den sista matchen avslutades 1-1. Om han säljer England på börsen enligt indexet på 0.85 och vinner, då hans inkomst är 0.85× transaktionspriset, och vinstavkastningen är extremt betydande, medan köparna kommer att drabbas av betydande förluster. Att döma av förutsägelseresultaten av detta spel, är förutsägelsesmetoderna Jackson och Mosheski mycket exakta.


Tillämpningen av denna metod förstår huvudsakligen följande punkter:


1. Förhållandet mellan genomsnittlig målprocent och teamstyrkan


För det första, Det är nödvändigt att klargöra om det finns ett funktionellt förhållande mellan lagets genomsnittliga målfrekvens och lagets styrka. Om detta funktionella förhållande inte kan fastställas kan denna metod inte användas för förutsägelse. Lagets totala ligapoäng representerar lagets totala styrka i viss utsträckning. Enligt förutsägelse teorin av Jackson och Mosheski, beräkningsmetoden för den genomsnittliga målfrekvensen är: genomsnittlig målfrekvens = totala mål för ett lag / Det totala antalet spelade av laget. Ta Premier League (mikroblogging ämne) och Bundesliga 2008-09 säsong som exempel.


Premier League, Bundesliga 2021-2022


Team Rank Genomsnittliga mål Team Rank Genomsnittliga mål


1 Manchester City 2,60; 1 Bayern München 2,855


2 Liverpool 2,47; 2 Dortmund 2,5


3 Chelsea 2,00; 3 Leverkusen 2,350


4 Tottenham Hotspur 1.81; 4 Leipzig Red Bull 2.12.


5 Arsenal 1,60; 5 Union Berlin 1,47


6 Manchester United 1,5; 6 Freiburg 1,70


7 West Ham United 1,63; 7 Köln 1,521


8 Leicester City 1.10; 8 Mainz 1.471


9 Brighton 1,11; 9 Hoffenheim 1,00


10 vargar 1,10; Monchengladbach 1 59;


11 Newcastle United 1.16; 11 Frankfurt 1.32.


12 Crystal Palace 1.32; 12 Wolfsburg 1.77


13 Brentford 1,25; 13 Bochum 1,12.


14 Aston Villa 1.37; 14 Augsburg 1.15


15 Southampton 1.13; 15 Stuttgart 1,20


16 Everton 1, 13; 16 Hertha Berlin 1, 09


17 Leeds United 1.11; 17 Bielefeld 0,79


18 Burnley 0,89; 18 Tefelter 0, 88


Den genomsnittliga målfrekvensen för varje lag i tabellen ovan är resultatet av att dela lagets totala antal mål under säsongen 2021-2022 av antalet spelade spel. Till exempel, Chelsea har gjort 76 mål den här säsongen och spelat 38 matcher, så deras genomsnittliga målfrekvens är 76/38=2.00. Vi gör sedan en korrelationsanalys om förhållandet mellan rankningen av varje lag i stället och det genomsnittliga antalet mål som gjorts. Det kan konstateras att förhållandekoefficienten mellan rankings av de två stora ligaerna och målfrekvensen är ca 0,85 i genomsnitt, och förhållandet mellan rankningen och det genomsnittliga antalet mål är mer betydande. Därför, den genomsnittliga målfrekvensen symboliserar ett teams attackerande förmåga och kan representera den totala styrkan hos laget i stor utsträckning. Därför kan vi dra slutsatsen att den genomsnittliga målfrekvensen effektivt kan förutsäga resultatet av spelet.


2. Ärenden som kräver uppmärksamhet


Ingen metod för prognoser är idiotsäker, och allt vi kan göra är att försöka vara så exakt som möjligt. Med hjälp av den genomsnittliga målfrekvensen för att förutsäga resultatet av spelet, bör tre saker uppmärksammas på:


1. Teamets styrka


Poängen återspeglar lagets attackerande förmåga. Ju mer garanterade lagets seger. Men även de mest aggressiva laget kanske inte vinner varje match, annars skulle det inte bli någon upprörd. Till exempel, under säsongen 2010, Atletico Madrid besegrade Barcelona 2-1 i hemmet (mikroblogging data). Den genomsnittliga målfrekvensen för hemmateamet Atletico Madrid var bara 1,32, medan Barcelona var så hög som 2,50. I teorin borde Barcelona vinna, men till slut var det Atletico Madrid. Kall vinst. Såna här fall är inte ovanliga. Föreställ dig, vilken super jätte har inget att vara upprörd? Därför är styrkan i laget en viktig faktor för att bestämma resultatet av spelet, men det är inte på något sätt den enda faktorn.


2. Hem och borta faktorer


Precis som ett exempel på Barcelonas bortrest spelförlust till Atletico Madrid. Det kan finnas att Atletico Madrids målfrekvens nådde 1,95, medan Barcelonas borta målfrekvens var 2,13. Utifrån denna synvinkel har styrkeklyftan mellan de två lagen minskat mycket. För alla idrottstävlingar är den geografiska fördelen med hemfältet mycket viktig. Enligt analysen av de statistiska resultaten av de fem stora ligarna, det kan konstateras att andelen hemma vinster i fotbollsmatcher är högre än för bortspel. Lagets verkliga styrka har inte mycket med saken att göra. Nästan alla lag har en högre vinstprocent hemma än borta.


3. Bekämpa anda och status.


Lagets inställning till spelet och förberedelsens tillstånd har också en djup inverkan på resultatet av spelet. Till exempel, vissa stora klubbar måste hantera tvålinjer strider, skador på huvudskjutare, etc., som kommer att påverka resultatet av spelet.


3. Prognosdefinition


Efter faktiska stridstester, vi kan sammanfatta följande operativa definitioner som de grundläggande kriterierna för att förutsäga spel med den genomsnittliga målfrekvensen. Det bör noteras att denna definition är mer lämplig för tävlingar med högre liganivåer, t.ex. de fem stora ligaerna.


Definition 1: När skillnaden mellan den genomsnittliga målfrekvensen för de två lagen är mer än 0.30 (exklusive 0.30), laget med de höga de mest genomsnittliga målvinsterna.


Definition 2: När skillnaden mellan den genomsnittliga målfrekvensen för de två lagen är mer än 0,10 till 0,30 (inklusive 0,30), om genomsnittet är medelvärdet målfrekvensen för hemmateamet är högre, Hemlaget vinner.


Definition 3: När skillnaden mellan den genomsnittliga poängfrekvensen för de två lagen är 0,10 till 0,30 (inklusive 0,30), om det genomsnittliga poängvärdet ringfrekvensen hos hemmateamet är lägre än den genomsnittliga poängräntan i utan laget, Hemlaget vinner eller drar.


Definition 4: När skillnaden mellan den genomsnittliga målfrekvensen för de två lagen är under 0,10 (inklusive 0.10), Hemlaget vinner eller drar.


De fyra kriterierna ovan täcker teamstyrka och hem och borta faktorer. Med tanke på att den genomsnittliga målfrekvensen för varje lag kan verkligen återspegla styrkan i laget efter 10 matcher, användningen av den genomsnittliga måltakten bör börja från den elfte omgången. Det bör också påpekas att när man använder den genomsnittliga målfrekvensen för att förutsäga ett spel, eftersom den genomsnittliga målfrekvensen för varje lag kommer att ändras efter varje spel, det är nödvändigt att genomsnittliga antalet mål som laget gjorts baserat på antalet mål som gjorts i föregående spel. Den justerade målfrekvensen kan användas som grund för förutsägelse. Till exempel, om Manchester United gjorde 20 mål i de föregående 10 matcherna, sedan innan man förutspår resultatet av deras elfte match, den genomsnittliga målfrekvensen är 20/10=2 Om Manchester United gjorde ännu ett mål i elfte matchen, när man förutspår den 12:e matchen, Manchester Uniteds genomsnittliga målvärde bör justeras till (20+1)/10=2,1.


Nästa artikel kommer att ge dig den statiska prognosmetoden (3): den sexfälts prognosmetoden, så håll höjd.