"Det är dags att säga adjö" - Zlatan Ibrahimovic pensionerar som 41 år.

"Det är dags att säga adjö" - Zlatan Ibrahimovic pensionerar som 41 år.

640 (2).jpg


Zlatan Ibrahimovic har tillkännagivit sin pension från fotboll vid 41 års ålder.


AC Milan strejkare gjorde tillkännagivandet på San Siro planen efter hans klubbs sista spel i serie A säsongen.


– Jag har många minnen och många känslor här, sade Sveriges internationella.


“Första gången jag kom hit gav du mig lycka. Andra gången, älskling. Jag kommer att vara Milanos fan för livet.”


640 (1).jpg


En tydligt känslomässig Ibrahimovic var serenaderad av Milanos fans och gavs sedan en hedersvakt av sina lagkamrater som han. lämnade planen.


Den tidigare anfallsmannen i Manchester United har tillbringat det mesta av säsongen på sidan på grund av skador. spelar bara fyra gånger för Milano och poäng en gång i ett 3-1 nederlag på Udinese i mars, och hans avresa från klubben hade redan meddelats.


I juli förra året förnyade han sitt kontrakt med ytterligare ett år. trots utsikten till en långvarig rehabilitering från knäkirurgi.


Kort efter att ha hjälpt Milano vinna Serie A-titeln hade han genomgått en planerad procedur på sitt vänstra knä för att reparera skador och i Stabilitet orsakad av en tidigare främre kors ligament skada.


Som väntat innebar det en långvarig uppsägning och Ibrahimovic gjorde inte sitt första framträdande av denna säsong förrän i slutet av februari ..


Ibrahimovic började sin karriär på Malmö och anslöt sig till Ajax 2001 efter att ha avvisat Arsenal manager Arsene Wenger.


“Arsene Wenger bad mig att ha en rättegång med Arsenal när jag var 17 år. Jag tackade nej. Zlatan gör inte provspelningar,” var hur Ibrahimovic uttryckte det i sin egen orättfärdiga stil.


Den produktiva angreppen hade också trollformler med Juventus och Inter Milan innan en olycklig förtrollning i Barcelona, där han klagade över hur han användes av manager Pep Guardiola.


“När du köper mig, du köper en Ferrari,” Ibrahimovic sa.


”Om du kör en Ferrari sätter du bränsle i tanken, du kör vidare till motorvägen och du golva acceleratorn.


“Guardiola fylldes med diesel och gick på en spinn på landsbygden. Om det var det han ville, skulle han ha köpt sig en Fiat från början.”


Ibrahimovic anslöt sig till AC Milan för första gången, inledningsvis på lån, 2010 innan han flyttade till Paris St Germain, Där han gjorde 113 gånger i 122 liga framträdanden.


Han gillade också trollformler med Manchester United, med vilka han vann Europa League och League Cup, och LA Galaxy innan han återvände till San Siro.


Sveriges all-time toppoäng med 62 mål i 122 matcher, Ibrahimovic slutade landslaget efter Euro 2016 men återvände 2021 för sin misslyckade VM-kvalificeringskampanj.