Den avgörande striden är nära förestående, eftersom Fiorentina inte fokuserar på Sassuolo.

Den avgörande striden är nära förestående, eftersom Fiorentina inte fokuserar på Sassuolo.

微信图片_20230602160906.png

Denna helg kommer Serie A, La Liga, och Ligue 1 att sluta. Bland dem är det en tidig arrangerad match ikväll i Serie A mellan Sassuolo och Fiorentina. Orsaken till detta arrangemang är att Fiorentina kommer att delta i UEFA Europa League finalen nästa onsdag.


Fiorentinas situation liknar romernas förra helgen, eftersom romerna också hade en avgörande Europaförbundsfinal i onsdags. På den tiden var de också utepartiet mot Fiorentina. Mourinho roterade nästan helt truppen, med bara tre försvarare från den tidigare ligan start lineup, inklusive Smalling, Llorente och Zalewski. Dessutom har de två första aktörerna nyligen återhämtat sig från skador och behöver tid för att återfå sin form. Annars skulle de nog inte börja.


Hur ska Fiorentina välja? Det är uppenbart, de kommer definitivt göra en komplett grupp rotation. Trots att coach Iachini bara delvis hade roterat truppen i liga matcher före semi-finalen mot Basel, är finalen för speciell. Det är deras enda sätt att delta i en europeisk konkurrens nästa säsong, och att vinna finalen skulle göra dem direkt kvalificerade till gruppstadiet i UEFA Europa League.


Förra säsongen avslutade Fiorentina sjunde i ligan, deras högsta position sedan 2015/16 säsong, och på så sätt förtjänade möjligheten att konkurrera i Europaförbundet. Den här säsongen har deras liga prestation minskat, för närvarande sitter på 9:e plats, bunden med Torino på 8:e plats. Den högsta positionen de kan uppnå är förmodligen åttonde, och den lägsta är 10. Skillnaden är inte betydande, eftersom de inte kan kvalificera sig för europeisk konkurrens via ligavägen.


I föregående helgs rotation tunga romer, åtminstone anmärkningsvärda spelare som Smalling, Spinazzola, El Shaarawy, Och Belotti var i startuppställningen. Fiorentina kommer sannolikt direkt rotera absolut viktiga spelare såsom N. González, Amrabat och Vlahović. Deras grupp är inte lika stark som Romas, så ikväll kommer de förmodligen att se helt annorlunda ut.

I första delen av denna säsong besegrade Fiorentina Sassuolo 2-1 hemma, Tack vare ett straffmål av Winger N. González i stopptid. Innan dess hade de varit vinstlösa i 5 matcher mot "The Watermeloner" och hade bara vunnit en gång i sina tidigare 9 möten. Eftersom de är ute laget i kväll och med fokus på Europa League-finalen, kommer det att bli mycket svårt för dem att säkra en seger. Det kan finnas ett stort antal mål, med en poäng på 2-1 eller 3-1 beaktas.