Sevilla vinner Europa League på Mourinhos bekostnad som Montiel klipper en annan straff skott

Sevilla vinner Europa League på Mourinhos bekostnad som Montiel klipper en annan straff skott

微信图片_20230601095131.png


Fem månader efter det vinnande straffet i VM-finalen, Gonzalo Montiel konverterade knytning spot kick för Sevilla i Europa League finalen på onsdag till att besegra Jose Mourinhos romer.


Det tjänade Sevilla en sjunde titel i tävlingen.


Den Argentina internationella skickade Roma goakeeper Rui Patrício på fel sätt med hans återtagna straff för att försegla en 4-1 seger i skottlossningen efter. matchen avslutade 1-1 efter extra tid i Budapest, där Mourinho försökte upprätthålla sitt register om att aldrig ha förlorat en final i europeiska tävlingar.


“Jag har vunnit fem finaler och jag förlorade den här, men jag kommer hem stolt igen,” Mourinho berättade Sky Sport Italien. “Pojkarna gav allt.”


Gianluca Mancini och Roger Ibanez misslyckades att konvertera för Roma från platsen mot Sevilla målvakt Yassine Bounou. Montiel missade sitt första försök men hade en ny chans efter att Patrício bedömdes ha gått av sin linje.


Sevilla har ännu aldrig förlorat en final som det har ifrågasatt i Europa League eller dess föregångare, UEFA Cup - laget vann också tävlingen 2006 '07, '14, '15, '16 och '20 - och säkrade en plats i nästa säsongs Champions League.


I ett skede nära den spanska ligan och redan eliminerad från Champions League, Det hade sett ut som en säsong att glömma Sevilla. Men det var uppenbarligen inte över än.


En ny tränare, José Luis Mendilibar kom in och allt vände sig snabbt.


“Jag är glad att vara här, att ha vunnit för klubben, vilket var att ha en svår tid när vi kom hit,” Mendilibar sade. ”Vi har gjort något bra som kan få konsekvenser för klubbens bästa.”


Före finalen hade Mourinho faktiskt fler europeiska titelvinster än Mendilibar hade totala spel hanterats i samma tävlingar. Den 62-åriga Mendilibars karriär är höjd sedan han kom till Sevilla för bara två månader sedan.


När Sevilla spelare firade på fältet, Mourinho höll sitt lugn och gratulerade den spanska klubben till segern.


"Vi förlorade ett spel men inte värdighet. Jag har aldrig gått hem stoltare än idag, säger Mourinho. ”Snygg match, bra final. Intensig


Efter att ha fått sin runners-up medalj tog Mourinho av den och gav den till en ung fan.


Paulo Dybala hade satt romerna i 35:e minuten på Puskás Aréna i den ungerska huvudstaden. Mancini skickade en boll för Dybala, som körde förbi Bounou med en låg vänsterfots skott. Argentinen framåt hade återhämtat sig från en vristskada i tid för att kunna förklaras lämplig i finalen.


Det var Dybalas femte mål för Europa League, och 17:e totalt denna säsong.


Sevilla kom bara långsamt in i matchen men Ivan Rakitić kom nära att utjämna i första halva stoppet med en låg körning från. 20 meter (yardar) som studsade från posten.


Mendilibar skickade på midfältaren Suso och framåt Erik Lamela, en före detta romsk spelare, som ersättare i början av den andra halvan för att föryngra sitt lag.


Sevilla utjämnade genom Mancinis eget mål 10 minuter in i andra halvan när han var under press från Youssef En-Nesyri. Kapten Jesús Navas satte upp målet med ett kors från höger.


Navas, en 37-årig veteran, var med i laget som vann Sevillas första Europa League titel 2006..


“När de gjorde mål mot oss, du tror att det kommer att bli mycket svårt att göra poäng mot dem,” Mendilibar sade. “”Den equalizer kom snabbt i den andra halvan och gav oss styrka att fortsätta i kampen för att vinna spelet.”


Ersättare Andrea Belotti misslyckades med att slå Bounou i en mot en efter Lorenzo Pellegrinis frisparka sju minuter från tiden. .. Suso hade ett långdistansskott räddat av Patrício i de döende sekunderna.


Sevilla höll övertaget i extra tid men skapade inte en klar poäng chans, och försvararen Chris Smalling ledde bollen på tvärstången i slutet.


Ersätter den tidigare Argentinatränaren Jorge Sampaoli i mars, Mendilibar blev Sevillas tredje tränare den här säsongen med laget bara två poäng utanför La Liga nedläggningszonen. Hans lineup har bara förlorat två av 11 ligaspel sedan dess och är nu en poäng från sjunde plats går in i finalen i helgen.