Man City hit Real Madrid för fyra att nå andra Champions League finalen och hålla Treble bud på spåret

Man City hit Real Madrid för fyra att nå andra Champions League finalen och hålla Treble bud på spåret

Manchester City nådde finalen i UEFA Champions League för andra gången på fyra år efter att ha övervunnit Real Madrid på onsdag kväll.


Åtta dagar vidare från deras 1-1 dragning i Madrid, staden bossade andra delen i Manchester och segrade 4-0 för att vinna 5-1 på aggregate.


微信图片_20230518092331.png


Bernardo Silva gjorde två mål i den första halvan innan en 76-minuten Manuel Akanji mål och en sluttid Julian Alvarez strejk avslutade en anmärkningsvärd seger.


Erling Haaland nekades av två fantastiska räddningar från Thibaut Courtois i öppningen 21 minuter.


Men Courtois slogs vid sin nära post av ett kraftfullt skott från Silva några ögonblick senare.


Stadsspelare och fans var överlyckliga, och Jack Grealish ledde firandet i ett hörn av en hoppande Etihad Stadium.


Grealish var sedan involverad i en flytt som ledde till Silva scoring igen i den 37:e minuten.


Den tidigare Villa ess hittade Ilkay Gundogan i lådan. Gundogans skott var blockerad av Eder Militao men bollen hoppade upp på Silvas väg. som böjde sig in i nätet.


Staden avslutade den första halvan med att ha bestämt innehav med 72% och inspelade 13 skott till Madrids en.


Den andra perioden var mindre ensidig men, till skillnad från förra säsongens semi-final, City släppte inte Real tillbaka in i tävlingen.


Allt hopp om en riktig comeback slogs ut när en Kevin De Bruyne frispark sattes på av Manuel Akanji på huvudet. Militao, som avled bollen till sitt eget nät.


Poängen på Etihad Stadium var 4-0. Fansen i Manchester City som bevittnade spelet hoppade till och med sida för att fira med ryggen till fältet innan matchen slutade. Som att säga: en sådan match, även om vi inte tittar på den, så vet vi resultatet. Jämfört med gapet av fyra mål, den absoluta chansen för 7-0 i hela spelet bättre visa dominansen av Manchester City. Även de gamla fans med viss erfarenhet har förmodligen aldrig sett Real Madrid i Champions League. Den tioåriga mellanfältsramen kollapsade på ett ögonblick.


QQ截图20230518092506.png


Detta är andra gången som Manchester City har nått finalen under de senaste tre årstiderna. I Istanbul den 11 juni kommer de att attackera den första Big Ears Cup i lagets historia. Inför en annan jätte Inter Milan känd för sin ihärdighet och uthållighet, Manchester City kommer utan tvekan att bli favorit för att vinna mästerskapet. Detta är också den bästa tiden för dem att göra historia. Manchester City, som har kritiserats för att inte ha någon grund, använder åtgärder för att samla den så kallade grunden i människors munnar. Kan de bli den nya kungen som krönts på den högsta scenen?


微信图片_20230518092744.jpg