Karim Benzemas Al-Ittihad flytta en katastrof för Real Madrid.

Karim Benzemas Al-Ittihad flytta en katastrof för Real Madrid.

微信图片_20230606171602.png


För Real Madrid: En absolut katastrof. Madrid har erkänt att Benzema hade förtjänat rätten att lämna sina egna villkor efter 14 års stjärntjänst, men, som coach Carlo Ancelotti medgav, klubben bara "kan inte vara glad" över tidpunkten för den franska "överraskningen" utgången. Verkligen förväntade sig Benzema att underteckna ett års förlängning, vilket ger dem gott om tid att hitta ett nytt nummer 9. Han har i stället torpederat planerna och lämnat Florentino Perez att plocka upp bitarna. Madrid har förlorat en legend för ingenting och att underteckna en ersättare för något mindre än 100 miljoner euro kommer att vara nästan omöjlig.


För Al-Ittihad: Den största överföringen i klubbens historia. Några kända namn har spelat för den saudiska sidan genom åren, inklusive Roberto Donadoni och Bebeto, Men vi talar om den nuvarande Ballon d'Or hållaren här. Detta är alltså en sak av historiska proportioner för Al-Ittihad, en som kommer att dra en aldrig tidigare skådad uppmärksamhet till klubben. Från ett rent sportligt perspektiv är det nog större än Cristiano Ronaldo att ansluta sig till Al-Nassr. med tanke på Benzema har tydligt fortfarande mycket att erbjuda på den allra högsta nivån, som han bevisade med 31 mål i alla tävlingar under 2022-23-kampanjen. Han kommer att lägga till en helt ny dimension till ett lag som just kommer från sin första Pro League titel triumf på 15 år. Seriöst, vilken kupp för Al-Ittihad!


För Benzema: Det beror väldigt mycket på hur du ser överföringar. Finansiellt sett är detta uppenbarligen en helvetes affär för Benzema. Han kommer att tjäna en förmögenhet genom att tillbringa två år i Saudiarabien. På idrottsnivå, dock, är det ett allvarligt steg ned i kvalitet. Men bryr Benzema sig? Uppenbarligen inte. Och det är förståeligt i viss grad. Han har redan vunnit allt på klubbnivå. Det finns uppenbarligen inget annat som motiverar honom i detta skede av hans karriär annat än pengar - som han nu är på väg att tjäna en obscen summa av. .. I den bemärkelsen är detta ett drömdrag för honom. Man kan ändå inte låta bli att undra om han kommer att ångra att förtidspensioneras. Ronaldo tjänar miljoner i Saudiarabien men ser inte särskilt lycklig ut just nu, eller hur?