Karim Benzema säger adjö till Real Madrid med mål i slutspelet.

Karim Benzema säger adjö till Real Madrid med mål i slutspelet.

640 (3).jpg


Ballon d'Or vinnaren Karim Benzema gjorde på sitt slutliga Real Madrids utseende, Bara några timmar efter att klubben bekräftade att han skulle åka som fri agent i slutet av säsongen.


Efter 14 år med trofé, Real meddelade att angriparen skulle gå vidare efter att ha blivit kopplad till Saudiarabiska sidan Al Ittihad. Men det fanns fortfarande tid för ett sista avsked, eftersom han gjorde i Reals 1-1 dragning med atlet Bilbao på Bernabéu.


Efter Thibaut Courtois räddade ett Mikel Vesga straff tidigt i första halvan, Bilbao tog ledningen i 49:e minuten genom Oihan Sancet. som knivhögg en tam insats på målvakten innan rifling i rebound för hans 10:e liga mål säsongen ..


Riktigt jämnade i 72:a minuten efter Éder Militão tog en armbåge i ansiktet från Yuri Berchiche i Bilbaos straffområde. Denna förordning träder i kraft dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning. med Benzema steg upp för att lugnt slot hem spot-kick innan du får en stående ovation från fläktarna.


Den 35-årige fransmannen såg ut att stanna på den spanska klubben i ytterligare ett år efter en säsong 2022-23 då han kämpar De har skadats och missat Frankrikes VM-kampanj i Qatar på grund av ytterligare en skada.


Ett erbjudande som media beräknas vara värt mer än 100 miljoner euro ($107.05 miljoner) från Saudiarabien har enligt uppgift fått honom att ompröva sin framtid.

Fransmannen beslöt att ogiltigförklara den ettåriga förlängningsklausul han hade i sitt kontrakt.


Den franska framåt vann 25 stora troféer i sin tid med Real Madrid, vilket gör honom till den gemensamt mest framgångsrika spelare i deras historia. – Karim Benzemas karriär på Real Madrid har varit ett exempel på beteende och professionalism och representerat vår klubbs värderingar. Karim Benzema har förtjänat rätten att bestämma sin framtid, säger klubben. ”Madridistas och alla fans runt om i världen har njutit av hans magiska och unika fotboll, vilket har gjort honom till en av de stora myterna i vår klubb och en av de stora legenderna om världsfotboll.”


Den Real manager Carlo Ancelotti sade: ” Hans avresa var en överraskning för alla, men du måste förstå det. Det var ett beslut i sista minuten. Igår tränade han normalt och idag fattade han detta beslut. Vi förstår det. Jag talade med honom i morse och han sa att han skulle gå och jag förstod det. Han har klarat sig mycket bra med mig under dessa fyra år och även på klubben. Tack för det.


"Jag skickar honom iväg med vetskap om att jag har tränat en av de bästa spelarna i världen och en av de bästa framåt. Han är en mycket vänlig, ödmjuk och allvarlig person.


– Vi kan inte vara glada över hans farväl, men vi måste respektera hans beslut. Han har vunnit rätten att välja och vi tackar honom alla för vad han har kunnat göra på den här klubben. Det har varit legendariskt, något oförglömligt, och det kommer att förbli i minnet av denna klubb.”


Efter att ha gått med i Real 2009 från Olympique Lyonnais, Benzema blev spetsen för klubbens attack och deras huvudsakliga hot efter Ronaldo åkte till Juventus 2018.


Benzema gjorde mer än 350 mål för Real och hade sin bästa säsong i 2021-22 kampanjen när han gjorde 44 gånger i alla tävlingar att leda sidan till en rekordförlängande 14:e europeisk titel samt La Liga-kronan. Benzema håller en avskedskonferens på tisdag.


En annan framåt som lämnar Real Madrid i sommar är Marco Asensio. Spanien internationellt har enats om att ansluta sig till Ligue 1-mästare Paris Saint- Germain. Den 27-årige tillbringade nio år i Madrid men har fått lämna en fri förflyttning. Han kommer att teckna ett fyraårigt avtal på PSG efter att ha avvisat chansen att ansluta sig till Aston Villa.