Barcelona triumfer över Mallorca i La Liga, Ansu Fatis framtid osäkert

Ansu Fati

Den 37:e omgången av 22/23 La Liga säsongen började. Barcelona, som redan hade vunnit mästerskapet, slog Mallorca 3-0 på Camp Nou. Ansu Fati gjorde två mål och Gavi bidrog med ett mål och en assist. Under tiden skickades Mallorcas spelare, Endaiye, iväg.

Barcelona startade spelet spektakulärt med ett mål bara 50 sekunder efter sparkoff. Målet gjordes av Fati, som hittade baksidan av nätet tack vare en lyckad offside-spel och en stor assist från Gavi.

I den 13:e minuten skickades Endaiye iväg med ett rött kort för att tackla Balde. som sedan ersattes på grund av skada. Fati gjorde sitt andra mål i den 24:e minuten, solidifiera Barcelonas ledning.

Trots många försök till mål från Barcelonas spelare, såsom Dembelé, de Jong och Alba, Det tredje målet kom inte förrän i 70:e minuten. Det var Gavi som gjorde mål, vilket förseglade segern för Barcelona.

På 81:e och 86:e minuterna ersatte Barcelona Alba och Busquets, som båda är inställda att lämna laget i sommar, för att ge dem ett riktigt farväl från fansen.

När den sista visselpipan blåste, Barcelona hävdade en 3-0 seger över Mallorca. Barcelonas utmaningar är dock långt ifrån över. Den kommande transfermarknaden, truppens justeringar och förberedelser inför den nya säsongen kommer alla att vara prövningar de måste ställas inför.

Efter La Liga segern har Barcelonas styrelse redan börjat planera för nästa säsong. Med en hög lön räkning överväger Barcelona att sälja några spelare som inte längre behövs, och Fati ses som en möjlig avgång i nästa överföringsfönster.

Enligt rapporter är Arsenal intresserad av Barcelonas framåt Fati. Barcelona utesluter inte möjligheten till Fatis avresa och kommer att begära en överföringsavgift på över 70 miljoner euro.

Om du är intresserad av fotbollsmatcher, spelanalys, matchprognoser och fotbollsnyheter, se till att följa FootballAnt. Vi ger dig de mest omfattande och professionella fotbollsinformationstjänsterna. Låt oss dyka djupare in i fotbollens värld tillsammans!

- Den här artikeln kom från fotbollsmannen. Du kan dela med dig, men kreditera källan.