Analys av resultat/förlust: Att förstå och bedöma vadslagningsförhållandet är nyckeln

Analys av resultat/förlust: Att förstå och bedöma vadslagningsförhållandet är nyckeln

Vinst/förlust och Kelly Criterion bygger både på analysen av det offentliga spelförhållandet och analyserar vinstmodellen i Spelföretag. Vinst- och förlustindexet Profit/Loss Ratio är mer direkt än Kelly-indexet i sin feedback på spelbolagets lönsamhet. .. Processen för att beräkna vinst/förlustkvoten är i själva verket en kostnadsredovisning för spelbolaget för att beräkna vinst och förlust. Spelföretaget. Dess noggrannhet är naturligtvis högre. Dess brist är att Profit/Loss Ratio är mer avgörande för det tidiga skedet av spelbolaget, men marknadsutsikterna saknas uppenbarligen. Därför, metoden för att kombinera vinst-/förlust-analysen med Kelly Criterion-analysen är mycket viktig för att förutsäga och analysera. Spelet. Effekten är mer stimulerande.


1. Viktiga parametrar för resultat/förlust analysen

Denna parameter är förhållandet mellan offentliga satsningar för att vinna, rita och förlora resultat av spelet. Enligt denna viktiga parameter kan beräkningsformeln för analysen av vinst/förlusten lösas.


2. Beräkningsformel för resultat/förlustkvot

Beräkningsformeln för Vinst/Loss Ratio är faktiskt en kopia av den finansiella redovisningsmodellen för de flesta spelbolag. Den särskilda formeln är följande:


Vinst/förlustkvoten för ett visst spel=90- vadhållningsförhållandet för en viss resultatpost×De europeiska oddsen för ett visst resultat


Ta Manchester United (Weibo data) 0-1 Leeds United som exempel, oddsen för Manchester Uniteds huvudvinst är 1,25, och insatsförhållandet för huvudvinsten är 80%. Om man antar att vadslagningsbeloppet för detta spel är 100 yuan, då vinsten av detta spel /Loss Ratio är: 90-80%×1,25×100=-10 (90 i formeln är den genomsnittliga avkastningsgraden för spelbolaget. Efter beräkning, kan det visas att för varje 100 yuan satsning, spelbolaget måste betala: 80%×1.25×100 yuan=100 yuan, och resultatförhållandet är 90-100=-10. Med andra ord, spelbolaget kommer att förlora 10 yuan för varje 100 yuan satsning på detta spel. Uppenbarligen är Manchester Uniteds pjäs inte ett resultat som spelbolaget är villigt att acceptera.


För att ge ytterligare ett exempel, på April 5, 2010, i Wolfsburg 4-0 Hoffenheim match, Ladbrokes hem vinst odds var 1,82, den officiella satsningsgraden var 52% och den genomsnittliga avkastningsgraden var 90%. Notera 100 yuan. Enligt formeln: 90-52%×1.83×100=-98.16. Enligt beräkningsresultaten, för varje 100 yuan satsning, spelbolaget måste betala: 52%×1.83×100=95. 16 yuan, och vinst/förlustförhållandet är 90-95. 16=-5. 16 yuan. Företaget kommer att förlora 5,16 yuan för varje 100 yuan injiceras.


Med detta sagt står vi inför en mycket kritisk fråga. Oavsett om det beräknas genom Kelly eller genom resultaträkningar, När en part med höga allmänhetens förväntningar som Bundesliga spelar ett positivt resultat, kommer återförsäljaren att lida enorma förluster. Eftersom vadslagningsföretaget kommer att förlora pengar om resultatet är rätt, Vad är då den praktiska betydelsen av profit/förlust för oss? För att lösa detta problem är det nödvändigt att räkna ut hur bookmakers uppnår breaked genom odds.


Ladbrokes odds på 1,82 för Wolfsburgs huvudvinst inkluderar redan Ladbrokes hanteringsavgift, det vill säga, satsarna får inkomst på 1,83 utan att betala några avgifter. Sedan enligt utbetalningen av 1,82, spelaren satsar 100 yuan. När Wolfsburg vinner får spelaren tillbaka 183 yuan, varav vinsten är 82 yuan.


Förutsatt att bookmakern tjänar provisioner för detta spel för att uppnå vinst (dvs. Principen om icke-spel), vi antar att det totala beloppet för satsningen i detta spel är X, och den huvudsakliga vinnande insatsförhållandet är Y, därefter motsvarande insatsförhållande är (100-Y ), återförsäljarens totala vinstformel är (100-Y)×X. Ta också Bundesliga som exempel och beräkna utifrån den faktiska situationen. Enligt granskningen av Betfair transaktionsdata, förutsatt att det totala satsningsbeloppet för Ladbrokes är 100, 10000 Hongkong dollar, kan följande villkor fastställas:


Hemteamets vadslagningskvot: 52% - Y


Hemlagets vinstlösa procent: 48%


Antag att det totala satsningsbeloppet är 10.000 yuan.


Den totala vinsten för bankiren: 48%×10,000=4,800 yuan


Vi kan dra slutsatsen att bankirens vinst på vaddragning och Hoffenheims seger är 4.800 yuan. och denna del av vinsten kommer att användas för att kompensera förlusten av Wolfsburgs vadslagning. Enligt insatsförhållandet Y i Wolfsburg, efter att utesluta huvudman ingår i oddsen, avkastningen av denna del av utbetalningen är: X (udjor -1) Y. Från detta härleds en ny resultaträkningsberäkningsformel:


Bokförarens resultat och förlust: 0.90×(1-Y)×X-X×(odds-1)×Y


Beräkna enligt formeln:


0,90×(1-0,52)×10000-(1.82-1)×0,52=×10000=561


Efter att ha räknat om derivatformeln, kan vi se att den faktiska vinsten för banken i detta spel är 5,6%. Föreställ dig, för ett stort företag som Ladbrokes kan en vinstmarginal på 5,6% uppnås i bara ett spel. Det kan ses att Wolfsburgs pjäs är absolut acceptabel för dealern.


3. Frågor som kräver uppmärksamhet


När du använder Profit/Loss Ratio för att analysera spelet bör du vara uppmärksam på följande punkter:


(1) Metoden för resultatanalys är i hög grad beroende av vadhållningsförhållandet. Därför är det särskilt viktigt att förstå och bedöma den verkliga situationen för vadslagningsförhållandet när du använder denna metod.


(2) Sätt att förstå vadslagningsförhållandet: Betfair handelsvolym, online spelundersökningar och officiell information om onlinespelplattformar.


(3) När betting förhållandet i Betfair börsen observeras, Det bör noteras att en stor del av handelsvolymen ofta är riskkapitalfonder. Därför är det vadslagningsförhållande som Betfair meddelat inte alltid resultatet av de offentliga aktörernas tendens.


(4) Analysmetoden för resultatindexet kan inte tillämpas blint. Innan man analyserar vinst- och förlustindex, är det första att definiera premisen för "styrka marknaden", det vill säga, den ovannämnda "principen om icke-spelande" av bankiren. Annars rekommenderas det inte att använda denna metod för prediktiv analys av tävlingar.


(5) Det är inte alltid möjligt att bookmakern gör en vinst i varje spel. Om endast resultatindex analysen används för att göra en vadslagning för ett visst spel, Den kommer sannolikt att vilseledas av den partiella förlusten av bookmaker, vilket gör en omvänd slutsats. Därför bör man förespråka en omfattande analysmodell som kombinerar vinst- och förlustanalys med andra prognosmetoder.