Den röda stormen av italienska fotboll, känd som "Den röda vargarna":

Den röda stormen av italienska fotboll, känd som "Den röda vargarna":

微信截图_20230330142201.png


ASRomaÄr en fotbollsklubb som ligger i Rom, huvudstaden i Italien. Hemplatsen är vid denRome Olympic Stadion. Laget grundades 1927 och har varit en fasthållning för den italienska.Serie ALegen.


Lagshistoria:

År 1927 bildades AS Roma genom sammanslagningen av två klubbar, Italiens Sports Club och Rome Football Association. Klubbens hemplats är på Rome Olympic Stadium. Vid starten var Roma inte ett starkt lag i italiensk fotboll. Efter en period av tillväxt vann de sitt första italienska fotbollsliga mästerskap 1941.


1960- och 1970-talen var romernas gyllene år. I säsongen 1961-62 vann laget sin andra italienska fotbollsliga mästerskap. De vann sedan.Italienska cupMästerskapet två gånger 1963 och 1969. I början av 1970-talet steg laget igen och vann den italienska fotbollsliga mästerskapet, Italienska Cup-mästerskapet och Europa Champions Cup-mästerskapet. De besegrarLiverpool.I finalen i European Champions Cup, som var en av romernas mest strålande ögonblick i historien.


1990-talet var ytterligare ett framgångsrikt decennium för romer. De vann Italienska Cup-mästerskapet och European Champions Cup-mästerskapet. De besegrarBarcelonaI finalen i Europa Champions Cup, som var Romas andra mästerskap för Europa Champions Cup.


I början av 2000-talet gick romerna bra ut på inhemska områden men inte så bra på europeiska områden. År 2006 nådde de dock semifinalerna iUEFA Champions League.Och blev ett av de mest bevakade lagen det året. Sedan dess har romerna inte fungerat lika bra på europeiska områden som tidigare, men är fortfarande ett starkt team på inrikes områden. De avslutade andra i den italienska fotbollsligan under 2013-14 säsongen och vann sin andra italienska Cup-mästerskapet igen i 2018.


Sedan starten, AS Roma har varit en viktig medlem av italiensk fotboll och har vunnit många italienska fotbollsmästerskap, Italienska Cup-mästerskap och Europa Champions Cup-mästerskap. Särskilt deras framgångar under 1960- och 1970-talet och 1990-talet har gjort dem till en viktig kraft i italiensk fotboll.


På laget:

· 3 Serie A-mästerskapen

· 9 Coppa Italia-mästerskapen

· 2 Supercoppa Italiana mästerskapen

· 1 UEFA Europa League.