Man City har 91% sannolikhet att vinna Premier League.

Man City har 91% sannolikhet att vinna Premier League.

Chelseas chans att vinna Premier League titeln har kollapsat till bara två procent efter deras dragning hemma till Liverpool, analytiker har beräknat.


Det hänförande mötet på Stamford Bridge, som slutade 2-2 på söndag, har drabbat Liverpool hårt, också, Med antalet knarkare på fotbollstecken, T20 Första gruppen, De röda har bara sju procent chans att vinna ligan.


QQ截图20230427143949.png


Under tiden, Analysen för Sportsmail har Manchester Citys odds att behålla titeln till 91 procent efter julen. Även om det fortfarande finns 17 matcher kvar.


Förutsägelsen bekräftar stadens rivalers värsta rädsla.


Vår modell använder historiska resultat för att förstå styrkan i alla grupper och chef, och simulerar återstoden av ligasäsongen, med förklaring av svårigheterna i varje lag som ska komma," Gruppens underrättelsechef berättade för Sportsmail.


Gapet i toppen av Premier League har sträckt sig till 10 poäng, med Manchester City på 53 efter deras sista gasp seger över Arsenal, Chelsea på 43, båda lagen har spelat 21 matcher, och Liverpool på 42 poäng med ett spel i hand.


Stora ledtrådar har naturligtvis blivit sprängda tidigare, men inte ofta i denna skala. 1997-98, under Arsene Wengers första hela säsong som ledde i Highbury, Gunners reviderade en 12-punkts gap till Manchester United i januari för att vinna titeln.