Matchen mellan Juventus och Sevilla slutade med en 1-1 dragning.

Matchen mellan Juventus och Sevilla slutade med en 1-1 dragning.

QQ截图20230512095722.png

De första delarna i semifinalerna i Europaförbundet och konferensförbundet har avslutats. Generellt sett var de fyra matcherna något utan händelse. Roma lyckades slå Bayer Leverkusen 1-0 hemma, medan Fiorentina vändes av Basel i de sista stundena. West Ham United besegrade Alkmaar på grund av sin starka prestation i andra halvan. Men den mest iögonfallande matchen var mellan Juventus och Sevilla, som slutade med en 1-1 dragning.


Eftersom straffpoängen i ligan inte har avgjorts, för Juventus, Europaförbundet är ett slagfält som inte lätt kan överge denna säsong. Om de vill komma in i Champions League nästa säsong är det säkraste sättet att vinna Europa League. Men deras motståndare i semifinalen, Sevilla, är inte på något sätt en lätt uppgift. Det här spanska laget, känt som "King of Europa League", kan ha kämpat i ligan den här säsongen, Men de kan alltid ta fram sin fulla potential i Europaförbundet.


Matchen på Allianz Stadium var inget undantag. Juventus, trots att han har hemfördel, inte fick någon överhand på fältet och var under tryck sedan början av matchen. På den 26:e minuten bröt En-Nesyri dödläget för Sevilla, och Juventus verkade hjälplös. Det var inte förrän under andra halvan av matchen som Allegris team gradvis hittade sin rytm. Men de kunde inte utjämna poängen. Det verkade som om serie A kraftverket skulle drabbas av ett bakslag hemma.


Men det oväntade inträffade i sista stund. Under skadetiden fick Juventus en hörnspark, Pogba ledde bollen för att hjälpa, Och Dybala gjorde kaoset och uppnådde en slips! Med andan att aldrig ge upp, lyckades Juventus en 1-1 dragning hemma. När de reser till Pizjuan Stadium för andra ben, kommer Juventus att kunna klara sig?