Lionel Messi, Sergio Busquets och Barcelonas 10 bästa spelare i 2000-talet - rankade

Lionel Messi, Sergio Busquets och Barcelonas 10 bästa spelare i 2000-talet - rankade

微信图片_20230511161417.png


Spanien har äntligen tagit tid på sin berömda Camp Nou karriär, men var står han bland klubbens moderna stora?


Det är svårt att föreställa sig Barcelona utan att Sergio Busquets driver saker från basen av mittfältet. Dock, Det är en verklighet som culers måste vänja sig vid när Busquets meddelade att han ska lämna klubben i slutet av. Säsong 2022-23. Han lämnar efter sig ett otroligt arv.


Busquets är Barcas tredje all-time utseende tillverkare och har vunnit nästan alla trofé som han har under hans 18 år på Camp Nou. .. Denna anmärkningsvärda silverbehandling inkluderar sju Copas del Rey, tre Champions Leagues och en trio av Club World Cup triumfer. Han är också inställd på att lämna sin pojkklubb på en hög, genom att lägga till en nionde La Liga titel till sin utvecklingssamling.


Få spelare förkroppsligar 'Barcelona sättet' mer än Busquets. En kung av rondon, han kanske inte var den mest spännande spelaren. Men hans förmåga att sniffa ut faran och hålla tag i bollen under press har varit viktiga vapen för varje lag han spelat i .. Därför var Xavi så angelägen om att skriva på ett nytt kontrakt. Istället kommer han att gå vidare, med MLS eller Saudiska Pro League ses som möjliga destinationer i sommar.


Med hans karriär i Barcelona äntligen över, vilket bättre tidpunkt att räkna ut var han står i panteon av klubbens andra moderna stora.


10.Gerard Pike

9.Carles Puyolol

8.Dani Alves

7.Samuel Eto'o

6.Luis Suarez.

5.Sergio Busquets

4.Ronaldino

3.Andres Iniesta.

2Xavis

1.Lionel Messi