Finns det fortfarande spänning i Premier League titelloppet?

Finns det fortfarande spänning i Premier League titelloppet?

Om Arsenal fans hade hållit ut något hopp tidigare, blev den sista glimten krossad på den senaste matchdagen. I den 36:e omgången av Premier League, Arsenal förlorade 0-3 till Brighton hemma, medan Manchester City vann 3-0 bort mot Everton. Med två rundor kvar i ligan har Gunners spelat en match till och ligger 4 poäng bakom. och Sky Blues är bara ett steg från en tredje rad Premier League titel.


QQ截图20230515092716.png


Arsenal sidan som dök upp på Emirates Stadium denna runda verkade som ett lag med en störd mentalitet. Inför Brighton, som har hopp om att kvalificera sig till europeiska tävlingar, Artetas lärjungar spelade blygsamt och kunde inte öppna spelet. Som ett resultat, under andra halvan av matchen, lyckades Brightons spelare bryta igenom på vingen, Ennis fick ett huvud i en omärkta situation. Efteråt, när Gunners kraftigt tryckte framåt, möttes de med mål från Ondaf och Estunipian, vilket resulterade i ett förödande nederlag.


QQ截图20230515092853.png


Även om Arsenal inte hade tappat bollen den här rundan, skulle det ha varit svårt att vända trenden på poängtabellen - eftersom Manchester City är för dominerande. I utanför matchen mot Everton fortsatte Haaland att bryta Premier League-säsongs poäng rekord, för att inte tala om Gundogan, som hade två mål och en assist. Toffees var förstås svåra att motstå. Och efter att ha vunnit denna runda, har Manchester City vunnit 11 på varandra följande Premier League matcher, deras stabilitet i sprintfasen är förtvivlad.

Med tanke på den nuvarande poängsituationen skulle Manchester City potentiellt kunna vinna titeln redan i helgen. De behöver bara besegra en kämpande Chelsea i hemmet för att få en tredje i rad titel i ligan i förväg. Slaget om Premier League-titeln verkar vara helt avgjort...