Erling Haalands skandalösa mål krossar fler rekord och gör jämförelser med Messi och Ronaldo

Erling Haalands skandalösa mål krossar fler rekord och gör jämförelser med Messi och Ronaldo

Denna säsong har Erling Haaland gett en motsats till ligans traditionella rytmer. Mål med metronomisk konsistens, men som en metronom böjd ur form, sätter en ny takt för alla andra att följa.

微信图片_20230410143120.png

Hans två mål på lördag bröt fler poäng rekord och guidade Manchester City till en 4-1 seger över Southampton för att hålla trycket på Lea Arsenal i titeln loppet.


Haalands andra mål, en skandalös cykelspark efter att ha fastnat på Jack Grealishs kors, tog sin total till 30 mål gjordes i Premier League denna säsong, 22-åringen har nått i bara 27 matcher och snabbare än någon annan.


Redan har norskan jämfört med rekordet på 44 mål som gjorts av en Premier League-spelare i alla tävlingar under en säsong.


Med maximalt 16 matcher kvar - beroende på stadens förmögenheter i knockout etapperna av FA Cup och Champions League - det Det är säkert en fråga om när och hur mycket Haaland kommer att bryta just denna rekord.


När det gäller Premier League mål-scoring rekord, Haaland är bara fyra skygg i det öppna rekordet som Andy Cole och Alan Shearer höll tillsammans. men som sattes när det fanns 42 spel under en säsong, i 1993-94 respektive 1994-95.


Mohamed Salah har rekord för de flesta mål gjordes i en 38-spel säsong, med sina 32 mål i 2017-18.


“Vi har levt två otroliga decennier med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, men han är på den nivån,” Stadschef Pep Guardiola berättade för BBC Sport.


"Det andra målet var fantastiskt. Det är inte lätt att plocka upp bollen på himlen och sätta den på gräset.”


Guardiola tillade att Haaland, fortfarande i början av sin karriär, Han kunde få samma ställning som Messi och Ronaldo.


“Han är så konkurrenskraftig men att nå Cristano och Messi nivåer är en hel del arbete,” Guardiola sade, enligt Sky Sports.


- De blir inte skadade. Erling är lång, han är enorm, han behöver mycket vård, fysior


Som en del av en stadssida staplad med kreativ talang, Haalands produktiva mål scoring kommer sannolikt att fortsätta.


Som Shearer skrev i The Sport: ”Han är en målmaskin, någon som är snabb och direkt, som är fysiskt stark och bra i luften, som kan göra mål med båda fötterna och vars positionering är fantastisk.”