Chelsea och Inter Milan överensstämmer om att flytta över låneavtal för Romelu Lukaku.

Chelsea och Inter Milan överensstämmer om att flytta över låneavtal för Romelu Lukaku.

Chelsea och Inter Milan överensstämmer om att flytta över låneavtal för Romelu Lukaku.

Chelsea och Inter Milan har enligt uppgift gått med på ett låneavtal för Romelu Lukaku värt 6,9 miljoner pund plus tillägg. Lukaku har talat om sin önskan att återvända till Stadio Giuseppe Meazza.

Thomas Tuchel kom till Stamford Bridge utan mycket på sitt CV. Den mest imponerande prestationen på hans CV var, kanske, att vinna Ligue 1 med Paris Saint- Germain. Det är inte mycket till en prestation eftersom alla chefer som kom till PSG vann ligan. Till och med den ineffektiva Mauricio Pochettino kan skryta med en liga titel till PSG.

Tuchel blev en omedelbar hit på Chelsea. På sex månader vann Tuchel Chelsea sin andra Champions League titel. Sedan segern har det inte varit smidigt för Blues. och det finns frågor om den tyska chefens kompetens.

Chelsea är i oordning, med flera av sina spelare ut ur klubben och andra nära att gå med dem. Det senaste att hitta en väg ut ur klubben är Romelu Lukaku. Det finns ett principiellt avtal mellan Chelsea och Inter Milano om att den belgiska strejkaren ska ansluta sig till serie A-sidan nästa säsong.

Lukaku ansluter sig till Inter Milan - igen.

Under den största delen av säsongen 2021/22 var Lukaku i skogspengar med Thomas Tuchel. Den såg att angriparen släpptes till bänken som ledde till sin ökända Sky Sports intervju, där han förklarade sin önskan att återvända till Inter Milan. En grinig och olycklig Lukaku vacklade genom säsongen. Det var tydligt att hans relation till Tuchel var obegriplig.

Lukaku verkar ha fått sin önskan eftersom rapporter tyder på att Chelsea i princip har kommit överens med Inter Milan. Belgien skulle snart vara på väg till Italien, där han kommer till Inter Milan nästa säsong.

Att spela upp att Inter Milan har gått med på 6 pund. 9 miljoner avgift plus tillägg för att föra Lukaku tillbaka till Stadio Giuseppe Meazza. Lukaku kommer att ansluta sig till Inter Milan på lån till kampanjen 2022-23. Lukaku skulle genomgå en medicin nästa vecka innan han ansluter sig till Inter Milan.

En avslutad överenskommelse

Lukaku borde vara en lyckligare man med sin Inter återkomst nära slutförd. Pappersarbetet för affären är inte klart, men saker fungerar smidigt för att få det över gränsen. Avtalet för Lukaku är en rak deal utan skyldighet att köpa i slutet av hans låneformel i serie A.

För alla frågor som har utvecklats mellan Lukaku och Tuchel, Blues är inte intresserade av att låta angriparen gå för en siffra som är långt under vad de betalade för honom. Lukaku återvände till Stamford Bridge med Chelsea betalade 98,5 miljoner pund till Inter Milan. Lukaku, som har ett kontrakt fram till 2026, återvänder till Stamford Bridge i slutet av sin låneformel på Inter.

Tuchel måste svara på frågan om klubbens överflöd av oroliga stjärnor. Tre försvarare slutade sina kontrakt utan att ha något intresse av att förnya dem. Antonio Rudiger har redan lämnat Chelsea, och Christensen är på väg att åka. Werner, Ziyech och Pulisic är inte nöjda på klubben, Tuchel kunde inte få det bästa av Kai Havertz undertecknande på 70 miljoner pund.

Den belgiske angriparen fick ett smutsigt 15 mål i 44 framträdanden och är gladare att vara på väg till Inter Milan.

Football Ant:Världens bästa fotbollspetsar samhälle. Få liveresultat, halvtid och heltid fotboll resultat, målscorer och assistenter, kort, substitutioner, matchstatistik, live stream och fotbollsprognoser från Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1...